Скільки їх ще "чекісти" Путіна по країнах екс-СРСР розтикали? "Зразковий офіцер і джентельмен" Генштабу Естонії виявився агентом ГРУ (відео)

38-річний майор Метсавас часто з'являвся в місцевих ЗМІ, говорив про патріотизм і критикував РФ. Шпигун пішов на співпрацю зі слідством, тому отримав "всього" 15 років і 6 місяців в'язниці.

Вчора, 11 лютого, в Естонії суд визнав колишнього офіцера головного штабу армії цієї країни майора Дениса Метсаваса і його батька Петра Воліна винними в державній зраді і передачі секретних даних ГРУ РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на новинне агентство країн Балтії Delfi. Слухання справи відбувалося за зачиненими дверима.

Обидва пішли на співпрацю зі слідством, і тому 38-річний Метсавас отримав "всього" 15 років і 6 місяців в'язниці, а Волин - 6 років. Адвокат Метсаваса вважає, що він отримав "досить суворе покарання", оскаржити його вони не мають наміру: "Я не питала його, чому. Думаю, він хоче закрити цей етап свого життя".

Російських шпигунів затримали у вересні 2018 року. В останні дні в якості військовослужбовця Метсавас працював в Генштабі країни, до цього займався розвитком артилерії.

За більш ніж 10-річну роботу на Росію (з цього терміну він близько 5 років "зливав" дані військовій розвідці РФ) засуджений отримав від «чекістів» менше 20 000 євро.

Його 65-річний батько (служив у прикордонних військах СРСР, потім працював в пенітенціарній системі) не займався отриманням даних, а був кур'єром: возив дані до РФ.

Денис Метсавас виріс в російськомовному районі Таллінна Ласнамяе і "був зразковим прикладом інтеграції в естонське суспільство".

"... Коли він тільки прийшов кадетом: тямущий, здоровий хлопець, спортивний, позитивний. Характеристики у нього були всі позитивні, до майора дійшов", - розповів екс-глава армії Антс Лаанотс після затримання Метсаваса.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...