Скільки коштує "купити" українську зірку: "Прозорро" - про концерти за бюджетні кошти

​Найбільшу загальну суму за організацію заходів заплатили установи Маріупольської міськради, а "багата" сільська рада села Чумаки на Дніпропетровщині "купила" концерт Віталія Козловського за 148,4 тис. грн.

Оля Полякова виступила на фестивалі "Солодкий Кременчук". Фото: kremen.today.

"Прозорро" оприлюднило перші дані про "безкоштовні" концерти цієї осені, оплачені коштами місцевих бюджетів та "Укрзалізниці", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Наші гроші".

Виявилося, що найбільшу суму з представників музичної індустрії у розмірі 640 тис. грн отримає український композитор-ФОП Володимир Бистряков: філія "Центр сервісного забезпечення" ПАТ "Українська залізниця" замовила у нього організацію святкування Дня залізничника 3 листопада у Києві. Бистряков буде ведучим концерту, під час якого заплановані виступи Антоніни Матвієнко, Віктора Павліка, Гаріка Кричевського, Петра Чорного та інших співаків та гуртів. Суми гонорарів артистів не вказані.

Зазначається, що найбільший же гонорар в одні руки отримала ФОП Тіна Кароль. Департамент гуманітарної політики міськради Дніпра заплатив їй 551 тис. грн за виступ під час святкування Дня міста у вересні, а Департамент з гуманітарних питань Кам'янської міськради за 45-хвилинний концерт Наталії Могилевської до Дня цього міста заплатив їй 98,4 тис. грн.

Найбільшу загальну суму за організацію концертів заплатили установи Маріупольської міськради, які уклали низку угод з ТОВ "ВМФ Івент Груп" на 1,06 млн грн: виступ Гайтани обійшовся у 199,9 тис. грн, гурту "Скай" – 192 тис. грн, а два концерти гурту "неАнгели" – по 160 тис грн. кожен. Кожна з угод на виступ окремого артиста не перевищувала 200 тис. грн, що дозволило не проводити відкриті торги, обмежившись укладанням прямих угод з київською фірмою, записаною на донеччанок Поліну Дороніну і Наталію Уткіну. Директором "ВМФ Івент Груп" є Дмитро Гаврилов.

На святкування 445-ї річниці з дня заснування Кременчука та річниці визволення міста від нацистських загарбників комунальні установи та управління культури і туризму Кременчуцької міськради Полтавської області витратили 122,9 тис., 106 тис. та 103,1 тис. грн - їх збираються перераховувати ФОПу Сергію Михайлику за організацію концертів. В документації, розміщеній в "Прозорро", не вказано, які саме артисти повинні виступити. Втім відомо, що у Кременчуку на День міста дали концерти "зірки" Оля Полякова, ТНМК та Alekseev.

Чумаківська сільрада Дніпропетровського району, на території якої мешкає близько 3 тисячі жителів, перерахувала ТОВ "Перша концертна агенція" 148,4 тис. грн за концерт Віталія Козловського. Фірма отримала від сільради 83,4 тис. грн за створення сценарію проведення концерту Козловського на Святі рідного села у с. Чумаки, а 65 тис грн. – безпосередньо за виступ співака та його колективу.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...