Простим смертним і не снилося: У літак Путіна придбають "золоте" біде

В ім'я комфорту "господарів Кремля" планується витратити 142 мільйони російських рублів.

Ілюстрація:Новое время

Федеральна державна бюджетна установа "Спеціальний льотний загін "Росія", що займається авіаперевезеннями перших осіб держави, включаючи президента РФ Володимира Путіна, оголосила черговий тендер, який привернув пильну увагу громадськості. Цього разу в ім'я комфорту "господарів Кремля" планується витратити 142 мільйони російських рублів - за офіційною версією, "на виконання робіт по ремонту та техобслуговування інтер'єрів повітряних суден". Про це пише російське видання Znak.com, інформують Патріоти України .

Мабуть, колишнє біде Путіна вже не влаштовує. Фото: jetphotos.net

З цією метою "льотчики Путіна" планують закупити деяке внутрішнє обладнання літаків, яке, судячи з цін, навіть не снилося простим смертним. Оскільки платити за нього доведеться з бюджетних коштів, закон зобов'язав ФГБУ "Росія" опублікувати на офіційному порталі державних закупівель повний список бажаного разом з цінами.

Для скількох літаків повинен проводитися ремонт, невідомо. Всього у льотного загону в авіапарку кілька десятків повітряних суден.

Зокрема, щоб головному чиновнику країни легше про неї думалося, в туалети путінського авіалайнера планується закупити біде - сантехнічні пристрої для підмивання. Їх збираються купити дві одиниці - краще (для глави держави) і простіше (для супроводжуючих чиновників і охорони).

На перше готові витратити 722 тисячі рублів, а на друге - тільки 365 тисяч. Також "кімнату роздумів" борту №1 збираються прикрасити тримачем для туалетного паперу вартістю 59 тисяч.

Крім того, в літаках збираються встановити водонагрівач за 2,36 мільйона рублів, кнопковий вимикач світильників за 203 тисячі, кілька душових кабін (їх ціна коливається від 2,4 до 6,1 мільйона), кілька пасажирських крісел вартістю в 1,69 мільйона кожне, комп'ютерні монітори діагоналлю 42 дюйма по 1,8 мільйона за одиницю, iPod-станцію за 466 тисяч, звуковий підсилювач за 1,69 мільйона і кавоварку-еспрессо за 1,33 мільйона рублів.

А вінчати все це торжество бюджетних витрат буде герб Російської Федерації. На останній в спеціальному льотному загоні "Росія" збираються витратити 196 тисяч рублів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...