Скільки можна вірити Х*йлу? - "Росія знов підставила Саудівську Аравію з скороченням видобутку нафти", - Злий Одесит

"Гібридний" Кремль вже не в перше дурить учасників ОПЕК стосовно спільних угод. Мабуть набутого досвіду багатим арабам було замало, щоб зрозуміти з ким мають справу.

В той час як Саудівська Аравія скорочує експорт нафти на сотні тисяч барелів, Росія скоротила його на трохи більше 30 тис барелів на добу, цитують Патріоти України відомого аналітика Олександра Коваленка, і продовжують:

Упевнений, багато хто з тих, котрих цікавляться ринком енергоносіїв помітили, як після суттєвого обвалу нафта перед Новим роком знову пішла вгору. І причиною тому стало небувале скорочення експорту Саудівської Аравії, з яким не змогли впоратися навіть США, з їх регулярним зростанням видобутку та експортними рекордами.

Так, Саудівська Аравія в найкоротші терміни зменшила поставки на ринок чорного золота з 8,165 до 7,523 млн барелів на добу, з перспективою зменшення ще на 300 тис барелів. По суті, якщо Ер-Ріяд стримає слово, то ринок недоотримає тільки за рахунок скорочення поставок саудитів близько 1 000 000 барелів на добу.

Однак ключовий моментом історії стосується саме "стримає слово".

Справа в тому, що саудити вже висловлюють невдоволення тим, що в той час як вони скоротили свій експорт на більш ніж 10%, Росія, всупереч зобов'язання, лише в районі 30 тисяч барелів на добу. Тобто, поки Саудівська Аравія недоотримує десятки мільйонів щодня, Росія повністю компенсує своє нікчемне скорочення зростанням цін і заробляє.

У міністерстві енергетики Саудівської Аравії вже обурюються з приводу такого підходу Москви з домовленостями і не виключено, що Ер-Ріяд може і зовсім вийти з угоди по скороченню видобутку.

Але є в цій історії і зворотна сторона медалі. Адже Росія не поспішає скорочувати свою здобич і з тієї причини, що ряд її родовищ просто не переживуть зупинку видобутку. Це викликано практичним виснаженням і якщо поставити видобуток на таких свердловинах "на паузу", то вони будуть безповоротно втрачені. Звичайно ж, Росія, з 2016 роки не розробила жодного нового родовища через відсутність технологій, на такий крок не піде.

З іншого боку, проблеми жителів боліт бедуїнів не хвилюють і реакція саудитів на незмінний рівень експорту та видобутку в РФ, впевнений, не змусить себе чекати. Причому, як в економічній, так і політичній площині.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...