''Скільки витрачаєте на Донбас? Там страшні злидні!'': Цимбалюк поставив Путіну незручні запитання (відео)

Український журналіст використав момент і практично загнав Путіна в глухий кут низкою гострих питань.

Роман Цимбалюк. Фото: скріншот з відео.

Український журналіст Роман Цимбалюк буквально атакував президента Росії Володимира Путіна незручними питаннями про війну в Україні і про захоплення українських моряків у Чорному морі. Це сталося під час великої прес-конференції глави Російської Федерації 19 грудня. Примітно, що спочатку Путін злякався питань Цимбалюка і раптово позбавив його слова, передають Патріоти України.

Так, коли прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков анонсував питання від Цимбалюка, Путін різко звернувся до нього: "Мої колеги мені говорили, що краще не давати йому слово, тому що він скандал влаштує. Ви хочете скандал тут влаштувати?". Після цього він нервово попросив передати слово російському журналісту, який поставив йому питання про інцидент з українськими кораблями у Керченській протоці.

Після того, як глава країни-агресора відповів, він все ж повернувся до Цимбалюка та дозволив поставити йому запитання. Український журналіст вирішив використати момент і практично загнав Путіна в глухий кут низкою гострих питань.

"Скандал я не буду влаштовувати. Володимиру Володимировичу, я хотів запитати, а скільки ви витрачаєте грошей на окупований Донбас? Ось там же злидні під вашим керівництвом, а люди перетворилися на рабів Росії. Ось боїтеся ядерної війни, а одночасно до війни з НАТО готуєтеся. А по суті стріляєте в громадян України. Це ж ви як верховний головнокомандувач віддали наказ стріляти по морякам? І ось у мене питання: які умови обміну? І якщо можна щоод виборів: ви кажете, рейтинги аналізуєте? Складається враження, що втручаєтеся тим самим у виборчий процес, як колись робили в США? Чи не здається вам, що може так статися, що прямого діалогу між президентом України і Росії не буде до того моменту, поки ви не зміните місце роботи?" — сміливо зазначив Цимбалюк.

Питання українця зачепили президента Росії, і він тут же почав звинувачувати у всіх проблемах, викладених Цимбалюком, Україну. "Страждання людей, які живуть на Донбасі... Ви вважаєте цих людей громадянами своєї країни? Скажіть, будь ласка, хто встановив блокаду між Донбасом і рештою України? Хіба Росія це зробила? Це зробила українська влада. Ввели суцільну економічну блокаду території, яку вони вважають своєю. І вони стріляють по цим громадянам, яких вважають своїми громадянами. Там кожен день люди гинуть, мирні причому. Мирні! Ось ми дійсно надаємо гуманітарну та іншу допомогу й підтримку людям, які проживають на цій території. Але тільки для того, щоб їх остаточно там не розчавили, не з'їли і не порвали. І будемо це робити далі. Тому що спроба вирішити питання політичного характеру за допомогою сили, а ми бачимо це впродовж кількох років з боку нинішньої київської влади, вони приречені на провал. Ось це треба зрозуміти", — висловився він про Донбас.

"З приводу того, як врегулювати відносини і хто залишиться при владі, хто ні. Справа не в персоналіях — справа у ставленні до людей. Ми хочемо, щоб на всій території України, в тому числі і на Донбасі, був мир і процвітання. Ми зацікавлені в цьому. Тому що Україна залишається найбільшим із наших торгово-економічних партнерів. Поки в київських коридорах влади знаходяться русофоби, які не розуміють, у чому інтерес власного народу, така ненормальна ситуація триватиме й надалі. Незалежно від того, хто перебуває при владі в Кремлі", — загрозливо відповів Путін на питання про втручання у вибори і у відмову йти на діалог з владою України.

Що стосується обміну українських моряків, то його він назвав можливим лише після завершення розслідування щодо незаконно порушеної в Росії кримінальної справи.

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...