"Складна держава, де живуть два великих народи": Декан МДУ зазіхнув на незалежність України (відео)

Віталій Третьяков вирішив запропонувати абсолютно немислимий план "примирення" між країнами, який полягає у повному підпорядкуванні волі України бажанням агресора.

Віталій Третьяков. Фото: РІА "Новости".

Скандально відомий декан Вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков виступив із черговою неадекватною заявою про те, що незалежність нібито дісталася Україні завдяки випадковому збігу обставин, передають Патріоти України.

Крім того, він нахабно звинуватив керівництво країни у втраті використання цього шансу і у знищенні держави, де, за словами Третьякова, живе два великих "братніх" народи - українці та росіяни. Свою зухвалу промову пропагандист озвучив у ефірі програми "60 хвилин" на телеканалі "Россия 1".

"Що нам робити, коли люди цілеспрямовано знищують державу та відповідну країну, що дісталися їм з волі історії, майже випадково?.. Починаючи не лише з 2014 року, але з 2014 року точно, цілеспрямовано верхівка української політики, та практично всі, роблять усе, щоб Україна розвалилася остаточно. Така складна держава, де щонайменше два великих народи, якщо вважати росіян і українців різними народами, цілеспрямовано нацьковують один на іншого та розколюють країну", - цинічно заявив він, не згадуючи про те, що його країна розв'язала в Україні кровопролитну війну.

Більше того, Третьяков вирішив запропонувати абсолютно немислимий план "примирення" між країнами, який полягає у повному підпорядкуванні волі України бажанням агресора. Однією із нахабних вимог, які, як вважає пропагандист, Кремль має озвучити Києву, стало визнання російської мови другою державною.

"Навпаки, треба діяти, потрібно знаходити максимум дотичних точок. Російську мову, оскільки росіян там кілька мільйонів, я б навіть сказав кілька десятків мільйонів, треба робити не те, що регіональною, а другою державною або другою загальнонаціональною без констатації статусу! Ну і все інше . А вони - прямо протилежне. Таке відчуття, що ці тимчасові виконавці поставили за мету знищити те, що у 1991 році стало Україною незалежною", - висловився він, продовжуючи ображати незалежну державу і дико перекручуючи факти про її населення та історію.

Джерело: Обозреватель

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...