"Скоро часть населения будет в рабстве, к этому все идет", - чиновник про економічну катастрофу в РФ (відео)

Голова сільського поселення з Приморського краю поскаржився, що депутати стали обмежувати боржників в правах на виїзд за кордон, позбавляють водійського посвідчення, наступним кроком стануть виборчі права, а там вже й до рабства недалеко.

Скрін відео

Під час панельної дискусії Московського економічного форуму (СЕФ) під назвою "Економіка Росії: позитивний сценарій" голова Чкаловського сільського поселення Приморського краю Всеволод Ію розповів про важкий стан далекосхідних підприємців і громадян Приморського краю і зізнався, що ніякого "позитивного сценарію" він не бачить. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Газета.ru.

"У моєму розумінні їх (позитивних сценаріїв) немає. Якщо говорити про Приморський край. У нас відбувається цікава картина ..." - почав свій виступ голова Чкаловського сільського поселення.

Ію поскаржився на зростання податку на нерухомість, викликане підвищенням кадастрової оцінки губернатором краю, на зростання тарифів на електроенергію, розмір яких перевищив експортні ціни в Китай в кілька разів. Ію провів паралелі з сусідом Росії - Китаєм, який за 20 років перетворив сусіднє село до невеличкого міста. Він зазначив, що китайська влада охоче кредитує місцевих бізнесменів під 1-2% річних, після чого вони відправляються працювати в Росію.

"Як можна конкурувати нам з ними, якщо рідна держава дає кредити нам під 100% застави, а відсотки доходять (по кредиту) до 50%. Тому, коли ми виставляємо на прилавок нашу продукцію, а поруч є товар, вироблений закордонним виробником, природно покупець крутить біля скроні і йде купувати їхню продукцію", - заявив Ію.

У наявності проблема корупції, за словами Ію, для підвищення енергетичних потужностей необхідно пройти величезну кількість кабінетів і "стільки залишити в них грошей на хабарів для узгодження, що говорити нема про що". Ію розповів про проблеми з енергопостачанням поселення, влада обіцяла провести газ в будинку до кінця 2015 року, проте це не зроблено досі, більш того, місцеві жителі не можуть вийти і запастися дровами, бо регіональна влада роздала весь ліс в оренду великим компаніям .

"У мене складається відчуття, що чиновник ненавидить простого жителя, хоча сам з таких. Що придумали наші чиновники? Ліс потрібно виділяти через оголошення на місцевих сайтах і газетах. Так вони, щоб місцеві не дізналися про дані "священнодійства", проводять торги на московських сайтах та газетах. Ось і виходить: газ проходить по нашій території - у нас його немає, ліс є - неможливо взяти, а землі продані великим покупцям", - розповів Ію.

Голова сільського поселення навів у приклад абсурдний випадок, коли сільське поселення виявилося затиснуте між приватними і орендованими ділянками.

"Їм кажуть: за село не виходьте - земля у власності, ліс в оренді. Корів ніде пасти, вони змушені пасти корів ночами", - змалював ситуацію Ію і додав, що місцеві банки роздали кредити населенню незалежно від його платоспроможності, а це призвело до боргової кабали місцевих жителів. Глава Чкаловського поселення вважає, що їх можуть позбавити виборчих прав, а опісля - і зовсім свободи.

"Наші доблесні депутати стали обмежувати боржників в правах на виїзд за кордон, позбавляють водійського посвідчення. На мою думку, наступним кроком стануть виборчі права. Винен банку або ще комусь - не маєш права голосувати, ну а там недалеко, придумають обгрунтування, що боржників можна вже і продавати, тобто завтра у нас може почати процвітати рабство, моя така думка. До цього все йде", - заявив Ію.

"Треба готуватися": Боєць "Азову" розказав, коли закінчиться війна в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 10:56

Коли закінчиться війна в Україні - головне питання, яке хвилює кожного громадянина нашої країни. На думку бойця "Азову" з позивним "Ніко", це станеться, на жаль, нескоро, передають Патріоти України. За словами бійця 12-ї бригади НГУ "Азов", українці щ...

"Треба готуватися": Боєць "Азову" розказав, коли закінчиться війна в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 10:56

Коли закінчиться війна в Україні - головне питання, яке хвилює кожного громадянина нашої країни. На думку бойця "Азову" з позивним "Ніко", це станеться, на жаль, нескоро, передають Патріоти України. За словами бійця 12-ї бригади НГУ "Азов", українці щ...