Скоро з членством в ЄС може попрощатися ще одна країна, - ЗМІ

Журналісти не виключають, що наступними можуть стати Італія, Угорщина, Словаччина і Кіпр.

Греція може вийти (або вилетіти?) з ЄС. Фото: соцмережі

Греція вже давно створює одні клопоти для Європейського Союзу і, якби не конфлікт в Сирії і наплив мігрантів, залишалася б і далі головним болем ЄС. Але зараз дії влади Греції викликали знову обурення з боку європейських союзників, всупереч позиції більшості країн-членів ЄС: Греція люб'язно прийняла російський есмінець, який зупинився в її порту, слідуючи до берегів Сирії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Тime.

Жодна країна ЄС не висловила свого заперечення з приводу вчинку Греції, змовчав про це і президент США Барак Обама, зустрічаючись з лідерами ЄС в Берліні. Видання зазначає, що після перемоги в США Дональда Трампа Євросоюз перебуває досі в розгубленості і вже не має колишнього впливу на такі країни, як Греція, влада якої не один рік поспіль, всупереч зовнішній політиці ЄС, підіграють Росії. За правилами ЄС, кожна держава може накласти вето на те чи інше рішення ЄС, не виключено, що Греція виступить проти продовження антиросійських санкцій, які переголосовують кожні 6 місяців.

Видання підкреслює, що Путін отримав надійного союзника у вигляді Греції, яка незабаром може попрощатися з членством в ЄС. Журналісти не виключають, що наступними можуть стати Італія, Угорщина, Словаччина і Кіпр.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...