Скрепам буде тяжко: Іран готується повернути досанкційний рівень видобутку нафти

Росія мріє про заморожування нафтовидобутку в світі, а Іран продовжує його стрімко нарощувати, не забуваючи регулярно хвалитися на цей рахунок.

Іран готується повернути досанкційний рівень видобутку нафти. Фото: gazeta.ru.

Іран досягне досанкційного рівня видобутку нафти в 4 млн барелів на добу вже в кінці червня поточного року, заявив керуючий директор Національної іранської нафтової компанії (NIOC) Рукнеддін Джаваді. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Рукнеддін Джаваді заявив, що досанкційний рівень буде досягнутий до кінця Хордад (третій місяць іранського календаря), який завершується 20 червня", - йдеться в сьогоднішньому повідомленні NIOC.

Як зазначає видання, в 2011 році Іран експортував близько 2,2 мільйона барелів на добу, а видобуток становив близько 4 мільйонів барелів.

Однак останнім часом Іран активно нарощує видобуток нафти, щоб повернути частку ринку, з моменту зняття більшості накладених на країну економічних санкцій в січні цього року.

Нагадаємо, 18 квітня глава іранської Асоціації нафтохімічних промислових корпорацій Ахмад Махдаві похвалився, що Іран почав експорт зрідженого природного газу (СПГ), який раніше був заборонений в рамках накладених на країну санкцій.

Але ще більшу прикрість Іран доставив Росії 17 квітня так, як в тому числі ы через Тегеран в той день була повністю провалена зустріч з нафти в Досі.

Ще Іран тиждень тому заявив про готовність повністю забезпечити Туреччину нафтою і газом. А перший танкер з іранською нафтою прибув до Європи 6 березня.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 8 травня

середа, 8 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.05.24 орієнтовно склали:

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...