Скрепам на заздрість: Українське військо - в ТОП-10 армій Європи і ТОП-30 світу

Показово, що рейтинг сили, як би недосконало він не був складений, фіксує зміцнення позицій ЗСУ. Зокрема українська армія за визнанням укладачів обігнала протягом року міцне та авторитетне військо Швеції. Схоже за рік доведеться посунутись і Греції.

Україна за військовою міццю посідає 29-ту позицію у світовому рейтингу і 10-ту позицію серед найпотужніших армій Європи. Індекс сили (PowerIndex) визначив проект Global Firepower, а видання "Business Insider" відібрало з усього переліку 25 найпотужніших військ Європи, повідомляють Патріоти України.

Росія має другу у світі за потужністю армію, а в європейському рейтингу вона лідирує.

У світовому рейтингу лідирують Сполучені Штати Америки. За Російською Федерацією в першій десятці усіх країн слідують Китай, Індія, Франція, Велика Британія, Південна Корея, Японія, Туреччина й Німеччина. Друга десятка: Італія, Єгипет, Іран, Бразилія, Індонезія, Ізраїль, Пакистан, Північна Корея, Іспанія, В'єтнам. Третя десятка: Австралія, Польща, Алжир, Тайвань, Канада, Саудівська Аравія, Таіланд, Греція, Україна, Чехія. Білорусь у світовому рейтингу 41-ша (у європейському 17-та), Грузія – 82-га.

Європейський рейтинг військової сили виглядає так:

1. Росія, 2. Франція, 3. Велика Британія, 4. Туреччина, 5. Німеччина, 6. Італія, 7. Іспанія, 8. Польща, 9. Греція, 10. Україна, 11. Чехія, 12. Швеція, 13. Швейцарія, 14. Норвегія, 15. Нідерланди, 16. Румунія, 17. Білорусь, 18. Данія, 19. Угорщина, 20. Фінляндія, 21. Болгарія, 22. Австрія, 23. Словакія, 24. Португалія, 25. Бельгія.

"Індекс сили" визначали за 55 критеріями. Експерти фокусувалися радше на розмаїтті зброї, ніж на її кількості, а ядерні запаси взагалі не враховували при ранжуванні (хоча наявність ядерних потужностей була бонусом).

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...