Скрепам по пиці: Експерт пояснив, навіщо Порошенко взяв у радники екс-генсека НАТО

Це можна назвати стратегічною перемогою президента. Але є одне "але".

Андерс Фог Расмуссен. Фото: ЖЖПризначення екс-генерального секретаря НАТО Андерса Расмуссена радником президента України - справжня перемога команди Петра Порошенка, позитивний сигнал для країни і негативний - для Кремля. Питання тільки в тому, щоб глава держави захотів скористатися його порадами. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив голова Всеукраїнської громадської організації "Україна в НАТО", член Атлантичної ради України Юрій Романюк, повідомляють Патріоти України.

"В цілому це дуже приємна новина - призначення позаштатним радником президента України колишнього генерального секретаря НАТО. Можна сказати, що це перемога команди Порошенка. Це дуже позитивний сигнал для нас і дуже негативний для Кремля. Інше питання, з якою метою це зроблено - чи то з метою реальної адаптації України та наближення її до критеріїв НАТО, чи то з метою голого піару, за яким нічого стояти не буде", - сказав він.

У цьому контексті Романюк нагадав про те, що у збіглого екс-президента України Віктора Януковича було близько п'ятдесяти радників, "досить мудрих людей". "Але жодного разу із жодним із них він не поспілкувався". "Я не пам'ятаю, щоб позаштатні радники президента Порошенка системно зустрічалися з ним і щось йому радили. Отже головне запитання - чи захоче президент почути те, що може сказати Расмуссен", - зауважив експерт.

Журналісти запитали, що міг би порекомендувати українській владі екс-генсек НАТО. "Як це не парадоксально звучить, але щодо вступу в НАТО в України не може бути жодного пункту, який би для нас був неприйнятним або складним. Це не те ж саме, що важкоздійснювані вимоги Міжнародного валютного фонду. Нездійсненних речей у плані НАТО для України не існує", - відповів Романюк.

"Зверніть увагу: це призначення зроблено за місяць до Варшавського саміту НАТО. Це певний сигнал, щоб приїхати до Варшави не з порожніми руками, тому що за останні два роки Україна анітрохи не наблизилася до НАТО", - зауважив експерт.

Нагадаємо, 27 травня президент України Петро Порошенко призначив колишнього генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена своїм позаштатним радником.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...