Скрепам приходить кінець: У Росії зривається виробництво балістичних ракет

На фінансування проекту не вистачає коштів, до того ж кредитори вимагають повернути борги.

Ілюстрація: pravdoryb.info

Московський інститут теплотехніки відчуває проблеми з виконанням держзамовлення на поставку стратегічних ракетних комплексів "Ярс". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Коммерсант".

Як повідомляється, через економічні складнощі і проблеми з кредиторами Подольський електромеханічний завод (ПЕМЗ) не може вчасно виготовити гідравлічні системи для "Ярсів". Про це сказано в листі голови МІТ Сергія Нікуліна в Ростех, що є у розпорядженні видання

Нікулін пише, що ПЕМЗ не постачає обладнання з червня 2016 року, що "поставило під загрозу зриву виконання завдань державного оборонного замовлення".

МІТ просить розглянути можливість створити дублююче виробництво на Ковровському електромеханічному заводі, але це, за словами Нікуліна, займе близько півтора року. Тому інститут також звернувся до "Ростеху" з проханням допомогти відновити виробництво гідравліки на ПЕМЗ.

У 2016 році ракетні війська стратегічного призначення отримали 23 PC-ракети 24 "Ярс", як зазначав командувач РВСП Росії Сергій Каракаєв. За даними газети, в 2017 році році російські війська розраховують отримати не менш 20 ракет.

Довідка: Міжконтинентальну балістичну ракету РС-24 "Ярс" розробили в МІТ, комплекс створений на основі "Тополь-М". Ракети повинні замінити розроблені в СРСР PC-18 і РС-20.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...