Скрепи благословляють:У Росії депутати хочуть дозволити родичам лупцювати один одного - відповідальності не буде

Депутати ввважають несправедливим те, що вчинені вперше побої сторонніх кваліфікуються як адміністративне правопорушення, членів сім'ї - як кримінальний злочин.

Ілюстрація: ЖЖ

У Росії хочуть зняти кримінальну відповідальність за побої в сім'ї шляхом переведення цього злочину в категорію адміністративних правопорушень. Відповідний законопроект сьогодні був внесений групою депутатів Державної думи і членів Ради Федерації на розгляд нижньої палати російського парламенту, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, депутати пропонують виділити побої або інші насильницькі дії, які заподіяли фізичний біль людині, але не спричинили тяжких наслідків. Як покарання за це пропонують призначати обов'язкові роботи на строк до 360 годин.

У пояснювальній записці уточнюється, що за повторні побої будуть карати за кримінальним законодавством.

На думку депутата Держдуми Ольги Баталіної, законопроект дає людям шанс на "примирення і відновлення відносин". "У людей викликало об'єктивний подив, чому конфлікти всередині сім'ї, нанесення побоїв щодо родичів, є злочином, а такі ж дії, вчинені на вулиці, ні. Наш законопроект пропонує цю колізію усунути", - сказала вона.

Відзначимо, зараз в Росії вчинені вперше побої сторонніх людей кваліфікуються як адміністративне правопорушення, членів сім'ї - як кримінальний злочин.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...