Скрепи маневрують: Медведєв заявив, що Стокгольмський арбітраж не скасовував принципу "бери або плати" для України

В "Газпромі" звинуватили "Нафтогаз" в "публічній маніпуляції" щодо попереднього рішення Стокгольмського арбітражу.

В "Газпромі" по-своєму трактують рішення Стокгольмського арбітражу. Фото: ЛІГА.net.Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу у позові монополіста з НАК "Нафтогаз України" було імовірніше позитивним для російської сторони. Про це він розповів журналістам, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

Медведєв спростовує інформацію, що суд скасував принцип "бери або плати", на якому здебільшого і ґрунтуються позовні претензії "Газпрому".

Він заявив, що не стане розкривати подробиць арбітражного рішення, звинувативши українську сторону в "публічній маніпуляції".

31 травня стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив головні вимоги компанії у спорі з "Газпромом": умову "бери або плати" скасовано; заборону на реекспорт скасовано; формулу ціни на газ переглянуто з 2014 року.

Принцип "бери або плати" діяв із 2009 року. Він передбачав штрафи для України у разі недобору російського газу щодо обсягу, зазначеного в контракті. "Нафтогаз України" вважав положення "бери або плати" у вигляді, зафіксованому в контракті з "Газпромом", неринковим, неправомірним та недійсним.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...