Скрепи шаленіють: США виділять ще $150 млн військової допомоги Україні

Американський Конгрес планує підтримати прохання адміністрації Барака Обами про значне розширення військової допомоги європейським союзникам по НАТО.

США виділять ще $150 млн військової допомоги Україні.  Фото: zn.ua.

Конгресмени Сполучених Штатів Америки пропонують виділити ще 150 мільйонів доларів для надання допомоги Україні в підготовці та оснащенні її збройних сил. Про це йдеться в проекті бюджету Пентагону на 2017 фінансовий рік, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За інформацією ЗМІ, американський Конгрес планує підтримати прохання адміністрації Барака Обами про значне розширення військової допомоги європейським союзникам по НАТО.

Очікується, що в середу, 27 квітня, відбудеться голосування по цьому документу в комітеті у справах збройних сил палати представників.

Документ передбачає виділення на ініціативу щодо зміцнення європейської безпеки 3,4 мільярда доларів. Таку суму і запитував Білий дім.

Також газета зазначає, що відповідно до республіканських законопроектів планується розміщення в Європі американської бронетанкової бригади на постійній основі.

Варто відзначити, що адміністрація Обами пропонувала це зробити на ротаційній основі. На сьогоднішній день США утримують там дві бригади своїх військ.

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...

Новий поворот: Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

середа, 8 травень 2024, 9:59

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. Дослівно: "За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, от...