Скрепи в шоці: Туреччина заявила, що, якщо переговори не допоможуть, окупує всю РФ за 7 днів

Головний турецький дипломат запевнив, що зіткнувшись з агресивними діями Росії, Туреччина не збирається проявляти ні страху, ні якихось докорів сумління.

Йєнс Столтенберг та Мевлют Чавушоглу. Фото:euroturknews.com

У разі реальної війни з Туреччиною Російська Федерація може бути повністю окупована всього за сім днів. Таку заяву вчора, 16 грудня, зробив міністр закордонних справ Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу, виступаючи по місцевому телебаченню, передають Патріоти України з посиланням на німецьке видання AWD News.

Зрозуміло, військовий сценарій в Анкарі готові серйозно розглядати лише в тому випадку, якщо не дасть плодів дипломатичний. Тут все ще сподіваються наставити на шлях істинний знахабнілу Росію без застосування крайніх заходів.

- Після катастрофи Су-24 Росія робить все можливе, щоб підірвати Туреччину, - констатував глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу. - Зрозуміло, наші міністри поводяться як досвідчені і зрілі політики, але й наше терпіння також має межу.

Зіткнувшись з агресивними діями Росії, ми не будемо проявляти ні страху, ні якихось докорів сумління. Більше того, ми впевнені в тому, що якщо російсько-турецькі відносини не вдасться привести в нормальний стан дипломатичним шляхом, то, я вас запевняю, ми можемо повністю окупувати Росію менш, ніж за сім днів за допомогою наших регіональних союзників і блоку НАТО, членами якого ми є.

Варто відзначити, що твердження глави МЗС Туреччини зовсім не позбавлені підстав: за своєю озброєністю згідно зі стандартами НАТО турецька армія перевершує російську в кілька разів.

Є на території Туреччини і ядерна зброя - правда, американська, яку ця країна отримала в рамках програм Північноатлантичного альянсу. Крім того, Туреччина без сумніву може розраховувати на військову допомогу інших членів НАТО, куди входять майже всі західноєвропейські держави і США.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...