Скрепи влипли: На Кіпрі у росіян вимагають документи про джерела грошей на їхніх рахунках

Підприємці не змогли надати банкам документи про доходи, отримані багато років тому, тому їм довелося закрити рахунки.
Кіпр припинив бути затишним куточком для росіян? Фото: соцмережі.

Російський бізнес закриває рахунки в кіпрських банках, які почали вимагати від іноземних громадян інформацію про джерела їхніх доходів, отримані у минулому, повідомляють Патріоти України із посиланням на Bloomberg.

За даними агентства, вимоги повідомити про свої джерела доходів отримало принаймні двоє російських бізнесменів, які зберігали гроші на острові понад 10 років. Підприємці не змогли надати банкам документи про доходи, отримані багато років тому, тому їм довелося закрити рахунки.

За даними Центрального банку Кіпру, вартість банківських рахунків, що належать іноземним громадянам за межами зони євро, переважно російським, знизилася наприкінці листопада 2018 року до €7,1 млрд. Наприкінці 2012 року вартість активів іноземців оцінювали в розмірі €21,5 млрд.

У 2018 році Кіпр потрапив під серйозний тиск американських регуляторів, у зв'язку з чим кіпрський Центробанк посилив вимоги до іноземних клієнтів місцевих банків. Через санкції Євросоюзу проти РФ на острові закрили десятки тисяч російських рахунків.

21 серпня в межах антиросійських санкцій, накладених адміністрацією президента США Дональда Трампа, на Кіпрі заблокували активи російських мільярдерів Віктора Вексельберга й Олега Дерипаски. 26 жовтня 17 депутатів Європейського парламенту надіслали лист президенту Кіпру Нікосу Анастасіадісу, в якому закликали цю країну провести розслідування ймовірного відмивання грошей Росією через кіпрські банки.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...