Скрутити дулю Кремлю: У Польщі відбулося урочисте відкриття будівництва бази США (фотофакт)

Під час відкриття Анджей Дуда запевнив, що Польща давно чекала моменту, коли сили НАТО постійно будуть перебувати на території країни.

Відкриття будівництва бази США у Польщі. Фото:http://www.radiopolsha.pl/

Відбулося офіційне відкриття будівництва системи протиракетної оборони США на півночі Польщі в селищі Редзіково. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Польща.

На відкритті були присутні президент Польщі Анджей Дуда, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич і заступник генерального секретаря оборони США Роберт Ворк. Також у заході взяв участь міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який був головним учасником переговорів зі Сполученими Штатами на тему створення системи протиракетної оборони.

Американську сторону представляв, зокрема, посол США Пол Джонс, головнокомандувач військово-морськими силами США в Європі адмірал Марк Фергюсон. Серед гостей був також міністр оборони Румунії Міхнеа Моток.

"Це важливий день, оскільки саме сьогодні починається новий етап зміцнення безпеки Європи, а значить і Польщі", - сказав під час урочистостей президент Польщі Анджей Дуда.

Глава держави також додав, що Польща давно чекала моменту, коли сили НАТО постійно будуть перебувати на території країни.

У свою чергу міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що "мета встановлення системи протиракетної оборони - підвищити обороноздатність Польщі та її союзників". Міністр акцентував увагу на тому, що розміщення системи ПРО в країні не є проявом агресії.

Нагадаємо, що контракт на будівництво бази в польському селищі Редзіково було підписано в лютому 2016 року. Вартість контракту становить понад 182 млн доларів. Базу будуть обслуговувати максимум 300 піхотинців і цивільних осіб. Найважливіші елементи системи, тобто радар і пускову установку SM-3, забезпечить компанія AMEC Programs Inc., розташована в штаті Джорджія (США).

Президент РФ Володимир Путін раніше заявив, що розміщення елементів протиракетної оборони в Європі стане причиною того, що Росія буде змушена подумати про те, як усунути таку загрозу безпеці РФ.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...