"Слабое звено" виявило себе: Франція загальмувала санкції ЄС проти Росії

Питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити це рішення зі своїм парламентом.

Санкції проти Росії. Ілюстрація: espreso.tv.

Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процесс гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті. Про це з посиланням на високопоставленого дипломата ЄС повідомляє Європейська Правда, передають Патріоти України.

"Посли цього тижня схвалили політичне рішення продовжити санкції проти Росії на подальші півроку. Головування Нідерландів прагне завершити цей процес цього тижня у п’ятницю на засіданні Ради ЄС із загальних справ. Але це питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити це рішення зі своїм парламентом", - цитує свого співрозмовника агентство.

Агенція також з посиланням на джерела у дипломатичних колах ЄС відзначає, що під час схвалення рішення у вівторок, 21 червня, постійними представниками країн-членів при Раді ЄС про продовження санкцій проти РФ, усі 28 урядів принципово підтримали це, але три країни – Франція, Великобританія і Швеція – скористалися процедурою так званого "парламентського резерву", що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах.

За словами європейських дипломатів відносно Лондона і Стокгольма в питанні продовження санкцій немає жодних проблем, адже там процедура так званого "парламентського резерву" є суто формальною процедурою, яка має бути завершена до кінця тижня.

Втім, дипломати наголошують, що такий перебіг подій – це нормальний процес ухвалення рішення, і ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно юридично схвалити продовження на подальші півроку дії секторальних економічних обмежувальних заходів, запроваджених відносно Росії у відповідь на агресію проти України.

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...

Проросійський режим ставлеників Іванішвілі успішно розбудовує диктатуру московського зразку: Парламент Грузії затвердив закон про "іноагентів" у другому читанні

четвер, 2 травень 2024, 6:15

Парламент Грузії в середу, 1 травня, ухвалив у другому читанні законопроєкт про прозорість іноземного впливу, або закон про "іноагентів", який спровокував масові протести. Про це повідомляє Эхо Кавказа. . За його словами, закон про "прозорість іноземн...