Слід зробити так, щоб першими це проходили прем'єр і нардепи. Щоб люди знали, що це безпечно, - Гройсман про вакцинацію

За словами глави уряду, сьогодні в Україні ми пожинаємо те, що відбувалося з вакцинацією проти кору шість років тому, коли ніхто нікого не прищеплював.

Володимир Гройсман. Фото:UATV

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за внесення змін до законодавства, які зробили б вакцинацію в Україні обов'язковою. Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді 18 травня, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

За словами Гройсмана, нинішні спалахи кору – результат того, що дітей не прищеплювали шість років тому.

"Щеплення від кору роблять раз на п'ять років – у перший рік, а потім на шостий рік життя дитини. Ми сьогодні пожинаємо те, що відбувалося шість років тому, коли ніхто нікого не прищеплював. Шість років тому ніхто про це не думав, тому є такі спалахи. Сьогодні ми забезпечені всіма вакцинами і працюємо, щоб максимально провести вакцинацію українців.

І я перший буду робити ці вакцинації під телебачення, щоб ніхто не лякався. Тому що це нормальний захист українських громадян, їхнього життя і здоров'я. Тому не перекладаймо це на МОЗ, а думаймо про те, щоб внести зміни до національного законодавства, які зроблять вакцинацію обов'язковою. Але зробити так, щоб першими проходили вакцинацію прем'єр-міністр і народні депутати. Щоб люди знали, що це безпечно, і тоді впроваджувати вакцинацію для людей", – сказав прем'єр-міністр.

В Україні протягом тижня із 7-го до 13 травня на кір захворіло 1407 осіб – 651 дорослий і 756 дітей, повідомляло МОЗ, а із 30 квітня до 6 травня до лікарів через кір зверталося 1078 осіб. Із початку 2018 року захворіла на кір 15 261 особа – 6243 дорослих і 9018 дітей. Протягом цього часу від ускладнень після кору померло вісім осіб: шестеро дітей і двоє дорослих.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...