Слідами "великого Путіна": Орбан натисне на фонд Сороса, сподіваючись на підтримку Трампа, - The Guardian

Прем'єр-міністр Угорщини сподівається скористатися особистим конфліктом бізнесмена з майбутнім президентом США.

Віктор Орбан. Фото:INFO-BALKAN.RU

Іноземні неурядові організації в Угорщині включно з тими, які фінансує мільярдер Джордж Сорос, бояться стати мішенню для нового наступу з боку популістського уряду країни. Особливо після того, як на виборах в США переміг Дональд Трамп. Як повідомляє The Guardian, угорський уряд збирається змусити лідерів неурядових організацій декларувати їх особисті активи так само, як депутати або державні службовці. Про це пише Дзеркало тижня, інформують Патріоти України.

Активісти вже називають цей намір "залякуванням" громадянського суспільства. Парламент Угорщини збирається розглянути його в квітні, згідно з порядком денним на 2017 рік.

Цей намір вважається одним з останніх агресивних кроків прем'єр-міністра Віктора Орбана, націлених перетворити Угорщину на "неліберальну країну", за що світова спільнота вже неодноразово його критикувала. Угорський прем'єр вже ввів ряд рішень, які затикають рот вільній пресі і обмежують незалежність системи юстиції. Громадські активісти нагадують, як Орбан вже критикував різні неурядові організації і називав їх "проплаченими політичними активістами, які відстоюють іноземні інтереси".

Але наближення інавгурації Дональда Трампа дає угорському голові уряду надію, що у нього з'явиться можливість для більш радикальних дій. "В результаті перемоги Дональда Трампа на виборах, Орбан відчуває, що тепер один з двох міжнародних гравців, які піклуються про долю неурядових організацій в Угорщині, а це США і ЄС, тепер на його стороні. Тому що Трамп - лютий опонент Джорджа Сороса", - сказав старший співробітник будапештського аналітичного центру Political Capital Institute Петер Креко.

В Угорщині 60 організацій отримують гранти від Open Society Foundations Джорджа Сороса. "Орбан чекає, що якщо він атакує неурядові організації, профінансовані Соросом, Держдепартамент США і посольство в Будапешті не будуть їх захищати так, як раніше", - додав Креко.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...