Слідкував за "скрепними воїнами": Безпілотник США провів розвідку над Кримом і Керченською протокою

RQ-4B Global Hawk вилетів з авіабази Сігонелла, розташованої на острові Сицилія.

Безпілотник RQ-4B Global Hawk. Фото: Вікіпедія.

Американський стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk в понеділок, 7 січня, провів тривалий розвідувальний політ вздовж анексованого РФ Криму і російського Чорноморського узбережжя, передають Патріоти України.

Такий висновок випливає з моніторингових даних, оприлюднених на західних авіаційних ресурсах. RQ-4B Global Hawk вилетів з авіабази Сігонелла, розташованої на острові Сицилія. Протягом трьох годин він летів над узбережжям Криму та Кубані. Потім дрон зробив кілька прольотів на південь від Керченської протоки.
Крім того, безпілотник близько семи годин вів розвідку в зоні військового конфлікту на Донбасі (перебуваючи в контрольованому ЗСУ повітряному просторі).

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...