"Слова і обіцянки Росії безглузді, оскільки це країна, яка зробила систематичну брехню частиною своєї державної політики" - Клімкін

Повернення РФ до Ради Європи не може відбутися без виконання певних умов - інакше це буде схоже на політику умиротворення. Така поведінка - все одно що годування крокодила в надії, що годувальника з'їдять останнім.

Павло Клімкін. Фото:facenews.ua

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін написав колонку для авторитетного німецького видання Die Zeit, в якому поділився баченням Києва на відносини між Радою Європи та Росією. Видання Главред представило повний переклад цієї статті, зазначають Патріоти України.

У 1949 році Європа, а в дійсності - весь світ ледь оговталися від самої руйнівної війни всіх часів. Це стало причиною того, що "сили добра" об'єдналися для заснування Ради Європи. Організація, яка сьогодні налічує 47 держав-членів, була створена з метою збереження "універсальних цінностей", таких як права людини, верховенство закону, демократія.

Не випадково, що в нашій частині світу в наші дні люди мають на увазі те ж саме, коли говорять про "європейські цінності". З іншого боку, саме Росія щодня порушує права людини, насміхається над демократією і плює в обличчя тієї заснованої на законі системи, на яку сьогодні покладаються і від якої залежать сьогодні європейці.

Європейський проект XX і XXI століть був успішним, незважаючи на всі видимі недоліки. Але безпека і свобода, які багато хто вважає само собою зрозумілими і які деякі з нас так довго очікували за залізною завісою, тепер знаходяться під загрозою.

Майже рік тому, в лютому 2017 року, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров з радістю проголосив наступ "Пост-західної ери" на Мюнхенській конференції з безпеки. Вже не секрет або навіть не питання дебатів, що Росія веде проти нас на Заході гібридну війну. Її мета: посіяти розбрат і підірвати той порядок, над яким ми так багато працювали.

Так поводяться бандити

На цьому історичному тлі держави-члени Ради Європи повинні тепер дуже уважно поставитися до того, як мати справу з Росією, яка знущається над правилами Ради Європи.

У ній є голоси, в тому числі і впливові, які зараз скажуть, що пора зняти з Росії ізоляцію, щоб вона могла в повній мірі брати участь в діяльності Ради. Так поводяться жертви "буллінга", які занадто покірні для того, щоб себе захистити. Але ми всі знаємо, що, якщо дитина, яку цькують в школі, віддає цукерки своєму мучителю, то той не стане від цього завжди готовий допомогти, навпаки, буде діяти точно так само і в наступний раз.

Росія діє з позиції сили

Як будь-якого іншого хулігана, Росію можна зупинити тільки з позиції сили, тому що вона не розуміє іншої мови. Її слова і обіцянки безглузді, оскільки це країна, яка зробила систематичну брехню частиною своєї державної політики - щоб досягти своїх цілей і задурити голову своїм ворогам. І давайте не забувати: ці вороги - ми. Хоча українці і відрізняються від Росії своїми цінностями, але завдяки нашій історії дуже добре розуміємо, як діє Росія. Тому дозвольте мені зробити нашу позицію зрозумілою.

Росія в один прекрасний день повинна стати надійним партнером для Європи і вільного світу. Ми повинні продовжувати робити все можливе для досягнення цієї мети. Але в той же час Росія повинна нести відповідальність за її неодноразові злочини та інші порушення.

Якщо Рада Європи не буде твердо стояти і дотримуватися своїх принципів, то вона дискредитує себе. Росії буде запропоновано зберегти свою нинішню модель поведінки. Чому б і ні - вона не повинна буде боятися наслідків. Це може також спонукати інші держави поводитися погано. Такий варіант серйозно пошкодив би або навіть повністю знищив довіру до Ради Європи.

Повернення РФ до Ради Європи не може відбутися без виконання певних умов - інакше це буде схоже на політику умиротворення. Така поведінка - все одно що годування крокодила в надії, що годувальника з'їдять останнім.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...