Словесна еквілібристика: Адвокат Януковича розповів, про що Янукович просив Путіна у сумнозвісному листі

Виявляється, екс-гарант просив "використати війська", а не "ввести".

В.Янукович. Фото: censoru.net.Захист екс-президента Віктора Януковича стверджує, що в своєму листі до Володимира Путіна він не просив вводити російські війська на територію України. Про це в перерві суду в четвер журналістам сказав адвокат Віталій Сердюк, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Немає такого листа. Копія, яка міститься в матеріалах справи - там йдеться, що Віктор Янукович звертається про захист території України. В цій заяві жодного слова про введення немає", - наголосив він.

На обурення журналістів, що Янукович писав про використання російських військ, Сердюк відповів: "Використати війська, не ввести. Мова йде про використання, а не введення".

Крім того адвокат зазначив, що захист проситиме суд, щоб ГПУ роз'яснила обвинувальний акт "через нестиковки".

"Ми будемо просили роз'яснити цей пустий обвинувальний акт як захисту, так і Віктору Януковичу. Цікаво, як генеральна прокуратура це буде робити", - зазначив він.

Як відомо, у четвер Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо екс-президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше Патріоти України повідомляли, що адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив про підготовку замаху на Януковича в Україні.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...