Смоленська трагедія: Польща висунула звинувачення російським диспетчерам

Польща звинуватила диспетчерів РФ в умисному провокуванні Смоленської авіакатастрофи 2010 року, в якій загинув президент Качиньський та багато інших польських високопосадовців.

У катастрофі під Смоленськом звинуватили російських диспетчерів. Фото: Укрінформ.

Прокуратура Польщі висунула звинувачення на адресу російських диспетчерів у справі авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинув колишній президент країни Лех Качиньський, повідомляють Патріоти України з посиланням на Wiadomosci.

"Докази, вже зібрані і знову отримані в ході розслідування, дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення проти авіадиспетчерів, громадян Російської Федерації, а також третьої особи, яка займається управлінням повітряним рухом", - заявив заступник генерального прокурора Польщі Марек Пасіонек.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 з 96 високопоставленими урядовцями на борту розбився 10 квітня 2010 року під час заходу на посадку на військовому аеродромі в російському Смоленську. Звідти польська делегація планувала вирушити на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії.

Серед загиблих були президент Польщі Лех Качинський з дружиною. Польська та російська комісії експертів озвучили основною причиною трагедії помилку пілотів. Минулого року Польща відновила розслідування катастрофи. Припускають, що вона стала наслідком організованого замаху на життя польського президента.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...