Смоленська трагедія: Записи "чорних скриньок" були сфальсифіковані, - польська спецкомісія

З польських реєстраторів був видалений відрізок і на його місце вставлений з російського реєстратора.

Росія сфальсифікувала записи "чорних скриньок" літака президента Качинського. Фото: inforesist.org.

Фальсифікація записів "чорних скриньок" і приховування безлічі документів, що стосуються Смоленської катастрофи. Такі головні висновки експертів підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Команда, призначена міністром оборони Польщі, вивчає причини Смоленської катастрофи протягом півроку.

Сам міністр оборони Польщі Антоні Мацєревич заявив, що головна мета підкомісії полягає в тому, щоб розібратися в причинах катастрофи.

"Не варто очікувати, що ця комісія представить імена винних. Її завдання полягає в іншому – вказати на ті чинники і події, які призвели до трагедії", – наголосив він.

Експертам вдалося з'ясувати, що записи "чорних скриньок" були сфальсифіковані. З польських реєстраторів був видалений короткий відрізок, на місце якого був вставлений відрізок з російського реєстратора.

У вилученому відрізку містилася інформація про неполадки двигуна, генераторів і радіовисотоміра, що сталися, коли президентський літак пролітав на висоті 15-и метрів.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...