"Сьогоднішня РФ - це злісна, але дуже точна і смішна карикатура на Російську імперію", - Невзоров

Від "імперії" залишилася тільки назва, бо "піддані" остаточно перетворені на дезорієнтованих телебаченням рабів, переконаний публіцист.

Олександр Невзоров. Фото: ЖЖ

Російська Федерація нагадує примітивну ідеологічну конструкцію, яка є карикатурою на Російську імперію, заявив російський публіцист Олександр Невзоров в ефірі радіостанції "Ехо Москви", повідомляють Патріоти України.

"Сьогоднішня РФ - це злісна, але дуже точна і смішна карикатура на Російську імперію. Зверніть увагу, які виникають дивні асоціації, які дивовижні повтори. Якщо в 19 столітті, а це був реальний випадок, який був пізніше описаний в якомусь романі, я не пам'ятаю його назву ... Якийсь чиновник їздив, скуповував мертві душі. Це цілком реальний випадок, подивіться на 21 століття в РФ, випадок повторився. З мертвими душами. Але вже мертві душі повинні були голосувати, на думку одного із стовпів сьогоднішніх ідеологічних уявлень про прекрасне. Це зовсім недавній випадок (у травні 2016 року року директор інституту економічних стратегій РАН Олександр Агєєв запропонував росіянам подумати над можливістю надати виборче області право 27 мільйонам громадян СРСР, які загинули під час Великої Вітчизняної війни - ред.). Тобто ми бачимо постійну карикатуру", - зазначив він.

На думку публіциста, Російська імперія одночасно існує і не існує. "Такий "кіт Шредінгера", користуючись невдалим образом живого і одночасно мертвого кота, але невдалість його лежить швидше в площині науки. Як медійний образ - це непогано, хоча це абсолютно безграмотно придумав Шредінгер (кіт Шредінгера - уявний експеримент, запропонований австрійським фізіком-теоретиком, одним із творців квантової механіки Ервіном Шредінгером - ред.). Але зрозумійте, ми не можемо серйозно говорити про існування якоїсь імперії, адже зверніть увагу, націоналісти, патріоти, чорносотенці - вони понаписували величезну кількість плакатів про Туреччину, вони приготувалися ненавидіти Туреччину довго і пристрасно, вони зробили все для того, щоб знайти ще чергового ворога імперії, і тут бабах. Володимир Путін каже, що ми, виявлєяться, Туреччину дуже любимо і, хлопці, згорніть плакати і підіть з ними, підіть куди-небудь подалі. Це не дуже нагадує імперію. Це не дуже нагадує той дубовий примітивний ідеологічний конструкт, яким часом ми виглядаємо. Ця ситуація вселяє певного роду оптимізм", -підкреслив Невзоров.

Як відомо, відразу ж після скасування заборони російською владою продажу турів до Туреччини ця країна стала найпопулярнішою за запитами користувачів на сервісі "Яндекс. Подорожі". За чотири дні після скасування заборони на польоти росіян до Туреччини кількість запитів по турам збільшилася в чотири рази, а ось інтерес громадян РФ до Криму впав втричі.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...