Соратник Яценюка: Мартиненко відмиває гроші через коханку співучасника - громадянку Канади, - ЗМІ

Українське підприємство закуповує за корупційними схемами урановий концентрат в компанії, що належить до сфери інтересів Мартиненка

Микола Мартиненко. Фото:antikor.com.ua

Східний ГЗК (ВГОК) закуповує урановий концентрат за завищеними цінами в австрійської компанії, що належить насправді цивільній дружині гендиректора держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Руслана Журила, яка є громадянкою Канади.

Про це Обозревателю повідомили джерела в рамках розслідування корупційної діяльності народного депутата Миколи Мартиненка, найближчого соратника Арсенія Яценюка, інформують Патріоти України..

Як повідомлялося раніше, мова йде про компанії "STEUERMANN" Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, зареєстровані у Відні. Фірма "STEUERMANN" належить до орбіти Мартиненка.

Зокрема, як повідомив народний депутат України Сергій Лещенко, Східний ГЗК за завищеними цінами закуповує урановий концентрат у австрійських фірм сумнівного походження, пов'язаних з Миколою Мартиненком.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі зажадав від прем'єр-міністра Арсенія Яценюка "приборкати апетити" свого соратника Миколи Мартиненка.

"Я вимагаю від пана Яценюка негайно відмінити грабіжницький контракт із закупівлі газу Одеським припортовим заводом, щоб через фірму-прокладку не втекло з бюджету до кишень політиків 93 млн доларів", - заявив губернатор.

Потім в прямому ефірі одного з телешоу губернатор Одеси вимагав від силовиків обшукати кабінет корумпованого депутата: "Справедливість буде тоді, коли кабінет Мартиненка обшукають.

І коли Мартиненко буде відповідати. І коли з Мартиненком вийдуть на тих, на кого повинні вийти ... Я знаю, що вони все роблять.

Мартиненко сидить на титані, іншому підприємстві. Причому, один і той же директор - 70-річний пенсіонер з Австрії. Він директор того і того", - сказав Саакашвілі.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...