Спадкоємець Плотницького: Бойко прокоментував своє призначення в ОРДЛО

Член "Опозиційного блоку" запевнив, що його політична сила хоче миру в країні і повернення окупованих територій до складу України.

Юрій Бойко. Фото:www.gogetnews.info

Голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко прокоментував публікацію у виданні "Дзеркало тижня" про можливий розвиток подій на Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу партії.

"Ми ведемо консультації з владою про те, щоб допомогти імплементувати Мінські угоди, припинити конфлікт і повернути Україні неконтрольовану територію і людей, що живуть там. Не тільки особисто я, але і члени Опозиційного блоку готові взяти участь в тому форматі, який дасть можливість виконати це завдання", - зазначив Бойко.

Він нагадав, що Опозиційний блок з самого початку наполягав на необхідності виконання Мінських домовленостей для досягнення миру в країні і повернення територій, які нині не контролюються українською владою, до складу України.

"Ми націлені на те, щоб там пройшли вибори в рамках українського законодавства, після чого ці території повернулися до складу України. Адже як тільки тут з'явиться легітимна влада, визнана Києвом, почнеться процес відновлення економічних і політичних відносин. Ми хочемо допомогти нашій країні, щоб конфлікт на сході був завершений, і готові взяти участь в будь-якому форматі, який дозволить цього домогтися", - резюмував Юрій Бойко.

Раніше видання "Дзеркало тижня" опублікувало статтю "Ходіння по мінському полю", в якій йдеться про те, що Путін підтвердив готовність замінити Захарченка та Плотницького менш одіозними персонажами.

"Порошенко, як нам стало відомо, проявив інтерес до "плану Медведчука", який передбачає створення в ОРДЛО адміністрацій, які очолили б фігури, які влаштовують і Київ, і Москву. Сам же Віктор Володимирович, судячи з усього, підказав Петру Олексійовичу кандидатів - Ріната Ахметова і Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президенту сподобалися", - йдеться в статті.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...