​Спадкоємці «султана» Узбекистану: Як в Ташкенті поділили владу покійного Карімова

Цілком у дусі «московсько-середньоазіатської демократії» покійний президент був авторитарним, вертким і кривавим, нещадно розправляючись з усіма кого підозрював у замаху на своє місце, через що наступника так і не виростив.

Іслам КарімовМабуть тому розгублений істеблішмент держави так довго тягнув з оголошенням про смерть «батька всіх узбеків» - спадок ділили довго і важко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Нескучные новости". Єдиновладного «вождя» так і не обрали, що несе додаткові ризики для спокою держави, де звикли мати одного володаря, з необмеженими повноваженнями.

Як би там не було, політичні еліти Узбекистану прийшли до якогось порозуміння щодо управління країною. Владу поділили між собою діючий прем'єр-міністр Шавкат Мірзіяєв і його заступник Рустам Азімов. Про це в інтерв'ю Haqqin.az, заявив політолог і науковий співробітник лондонської Школи східних і африканських досліджень Алішер Ільхамом. В Ташкенті погодили, що Мірзіяєв буде новим президентом Узбекистану, а Азімов обійме посаду прем'єр-міністра.

«Це буде період нестабільності, невизначеності. І тут багато що залежить від того, наскільки успішно впорається зі своїми прямими обов'язками голова Служби національної безпеки республіки Рустам Іноятов. Наразі він не до кінця контролює ситуацію в очолюваному ним відомстві. Тут сильні і представники і інших кланів», - заявив політолог.

Алішер Ільхамом вважає, що на суперництво в середовищі узбецьких правлячих кланів може привести до дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Узбекистані.

Керівництво Узбекистану заборонило всім цивільним літакам перетинати повітряний простір Самарканда, де сьогодні ховатимуть Іслама Карімова. Одному з цивільних літаків, що летів з Москви в Самарканд, довелося приземлитися в столиці держави - Ташкенті.

Окупанти обстріляли авто поліцейських під час евакуації людей із Вовчанська (фото)

понеділок, 13 травень 2024, 21:15

Окупанти обстріляли автомобіль поліцейських, які приїхали евакуювати цивільне населення з Вовчанська. Про це повідомляє начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, передають Патріоти України. За словами правоохоронця, у м...

Генералу Драпатому на Харківщину перекинули необхідні сили - Зеленський

понеділок, 13 травень 2024, 20:52

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Харківський напрямок, де триває атака російських окупантів, перекинули додаткові сили, передають Патріоти України. «Харківщина — тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема Вовчанськ...