Спалили живцем: З'явились свідчення про загибель російських артилеристів в армії Асада

Про моторошну долю росіян розповіла мешканка населеного пункту, де дислокувалася бригада.
Російський військовий у Сирії. Фото: Рейтерс.

Російські військові 200-ї артилерійської бригади, які загинули в Сирії в результаті атаки бойовиків ІД, згоріли заживо. Про це пише «Радіо Свобода», посилаючись на інформацію мешканки населеного пункту, де дислокувалася бригада, передають Патріоти України.

Так, російські ЗМІ повідомляють, що військових, які загинули під час бою в районі сирійського міста Дейр-ез-Зора, ховали в закритих трунах. При цьому, точної інформації про кількість загиблих немає. Міністерство оборони Росії повідомляє про чотирьох загиблих військових: двоє бійців загинули відразу, ще п'ятеро були поранені, двоє поранених пізніше померли в госпіталі. Однак ЗМІ, які моніторять ситуацію в Сирії, повідомляють про 6-9 загиблих росіян.
Інформаційне агентство «France Presse» з посиланням на базовану в Лондоні правозахисну організацію «Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини» повідомило про дев'ятьох загиблих в бою росіян і 26 загиблих військовослужбовців сирійської урядової армії. Джерела «ІДІЛ» повідомляють про 23 убитих росіян і сирійців, а також про 50 полонених. Телеграм-канал Directorate 4, який посилається на близькі до «ІДІЛ» ЗМІ, повідомляє про десятки загиблих.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...