"Спасибі кожному, хто рятував Україну і весь світ від ядерної трагедії": Порошенко вшанував пам'ять ліквідаторів і жертв Чорнобильської трагедії

До меморіалу були покладені квіти.

Петро Порошенко. Фото: ЖЖПрезидент Петро Порошенко вшанував пам'ять ліквідаторів і жертв катастрофи в день 30-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, передають Патріоти України.

Глава держави поклав квіти до меморіального кургану "Героям Чорнобиля" та пам'ятного знаку "Воїнам Чорнобиля" Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.


Присутні на церемонії вшанували пам'ять ліквідаторів і жертв трагедії хвилиною мовчання. Воїни роти Почесної варти виконали Державний Гімн та відсалютували з особистої зброї. Стрій воїнів також пройшов урочистим маршем. Вулицею повз Меморіал проїхала символічна колона рятувальників ДСНС.

У заході також взяли участь голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Київської міської державної адміністрації, Київський міський голова Віталій Кличко, голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, представники Адміністрації Президента, уряду, духовенство, представники громадськості та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

"Дякую кожному ліквідатору аварії на ЧАЕС, хто рятував Україну та весь світ від ядерної трагедії", - написав Порошенко на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".




На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...