"Спецслужби РФ готували інсценування низки терактів на території Росії для вторгнення в Україну", - глава СБУ

Низку "терористичних актів" збиралися здійснити на території Росії на об'єктах критичної інфраструктури в Москві, Курчатові, Тольятті, Курську із залученням громадян України з числа колишніх учасників АТО.

Василь Грицак. Фото: Корреспондент.net.

Російські ЗМІ активно поширюють інформацію про затримання ФСБ РФ експерта "Федерального інформаційного центру "Аналітика і безпека" Сергія Соколова, керівника цієї структури Руслана Мільченка та інших осіб. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак, передають Патріоти України із посиланням на Цензор.НЕТ.

"Хотів би нагадати, що в серпні 2017 року Службою безпеки України були оприлюднені конкретні факти причетності зазначених осіб, зокрема Соколова, до цинічної провокації російських спецслужб щодо інсценування низки терористичних актів на території Росії на об'єктах критичної інфраструктури в Москві, Курчатові, Тольятті, Курську із залученням громадян України з числа колишніх учасників АТО. Свідоцтва безпосередніх учасників цих подій і речові докази дають усі підстави вважати, що ця спецоперація російських спецслужб могла бути приводом для відкритого збройного вторгнення Збройних сил РФ в Україну. Фактично це аналогія подій 1999 року, коли організовані ФСБ підриви житлових будинків у Москві стали приводом для початку нової військової кампанії в Чечні", - нагадав Грицак.

"На сьогодні досудове розслідування цієї справи закінчено, матеріали готуються для направлення в суд. Слідчими й оперативними співробітниками СБУ зібрано достатньо доказів того, що провокація була спланована і зрежисована саме спецслужбами РФ, причому нами встановлені прізвища конкретних співробітників, які керували діями Соколова, зокрема близького родича одного із членів комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки", - зазначив глава СБУ.

"Таким чином, ми вважаємо, що керівництво ФСБ було змушене затримати Соколова, намагаючись мінімізувати репутаційні втрати, відмежуватися від дій "Федерального інформаційного центру "Аналітика і безпека", Мільченка, Соколова та інших задіяних осіб, враховуючи також і те, що сам Соколов почав виходити з-під контролю спецслужб РФ. За оперативною інформацією СБУ, останнім часом Соколов активно шукав можливість виїзду в одну з країн Євросоюзу для оприлюднення деталей цинічних провокацій російських спецслужб, безпосереднім виконавцем яких він був протягом кількох років", - резюмував Грицак.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...