Спецуповноважений Угорщини по Закарпаттю обурений обуренням офіційного Києва щодо своєї провокаційної посади

Київ обурений появою угорського чиновника з такою посадою, яка сприймається як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

Іштван Грежа. Фото:mukachevo.net

Новопризначений Уповноважений Угорщини щодо Закарпаття Іштван Грежа спростовує наміри угорського уряду просувати сепаратизм в українському регіоні, проте по суті звинувачення Києва не прокоментував. Про це пише проурядове видання Magyar Idők, зазначають Патріоти України.

Як відомо, МЗС України зажадало пояснень від Будапешта у зв'язку з його рішенням створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області. Київ обурений новою назвою, яка сприймається як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

Якщо Угорщина не надасть необхідних роз'яснень стосовно нової посади, Україна готова реагувати жорстко, у тому числі – заборонити в'їзд посадовцю, заявили в Києві. Сам Грежа спростував лише потенційні наміри Будапешта культивувати сепаратизм в області.

"Жодні сепаратистські наміри не приховуються на задньому плані, метою є лише підтримка людей, які проживають у Закарпатті, незалежно від національності. Багаторічна діяльність колишнього урядового комісара щодо Закарпаття, яка велася від його імені, виявилась доброю волею. Дискусії тривали не тільки з закарпатськими лідерами, але й з київськими політиками, і якщо ми подивимося на результати, всі виграли. Це те, що ми хочемо продовжувати, а не провокувати", - сказав державний міністр.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...