Співучасниками кіберзлочинів проти України стали нардепи – Турчинов

Секретар РНБО назвав так парламентарів через неухвалення законопроекту “Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері”.

Олександр Турчинов. Фото:Comments.UA

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав народних депутатів співучасниками кіберзлочинів проти власної країни через неухвалення законопроекту “Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері”. Про це йдеться у коментарі голови РНБО, який опублікований на його особистому сайті, передають Патріоти України.

“Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави”, – сказав секретар РНБО, додавши, що ті депутати, "які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України".

Він зауважив, що протидія кібервійні проти України потребує мобілізації державних структур.

“Протидія кібервійні, яка є складовою проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів”, – сказав Турчинов, додавши, що кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Турчинов наголосив, що багато підприємств та організацій ще досі повністю не отямились від масштабної кібератаки 27 червня.

За його словами, з наступного тижня до середини вересня парламентарії планують роз’їхатись на відпочинок, “залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій”.

“До речі, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні закон 2126а “Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки”, який вже декілька місяців перебуває у ВРУ”, – додав Турчинов.

Крім того, секретар РНБО відзначив, що більшість, “яка сформувалась з Опоблоку та популістських фракцій парламенту”, відмовилась також підтримувати і закон, що мав поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колаборантами та агентами російських спецслужб, які маскуються під громадян-патріотів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...