"Спланована акція, що готувалася Росією кілька років" - Петренко про анексію Криму

Міністр юстиції висловив сподівання, що ця велика справа отримає в найближчі роки остаточне рішення Європейського суду з прав людини.

Павло Петренко. Фото:РБК-Украина

Окупація Криму Росією була спланованою акцією, яка готувалася кілька років. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Я можу констатувати, що ті докази, які були зібрані і які зараз були прийняті Європейським судом з прав людини, беззаперечно підтверджують і незаконність анексії, і масовість порушення прав людини, які були допущені саме Російською Федерацією", - сказав він.

"Також ми довели, що захоплення Криму було абсолютно спланованою акцією, яку Росія готувала як мінімум за кілька років до початку анексії. І я дуже розраховую, що ця велика справа отримає в найближчі роки остаточне рішення Європейського суду з прав людини", - підкреслив Петренко.

Як відомо, раніше Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив, що прийняв правову позицію України у справі проти Росії щодо Криму.

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...

"Правду кажучи": Виснажені українські війська потребують не лише артилерії, є ще одна проблема, - Business Insider

вівторок, 30 квітень 2024, 15:43

Нова американська зброя допоможе Україні протистояти російським атакам, але може пройти деякий час, перш ніж країна зможе перехопити ініціативу, передають Патріоти України. Як пише Business Insider, Україна отримала вкрай необхідний поштовх у війні, ко...