"Сплести лапті" гібридному Кремлю: У Варшаві стартує Парламентська асамблея НАТО

Українську делегацію на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО очолюватиме народний депутат Ірина Фриз.
Парламентська асамблея НАТО. Фото: Військова панорама.

Весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО розпочинається у п'ятницю у Варшаві. Упродовж чотирьох днів 260 делегатів з 29-ти країн-членів Альянсу, представники 16-ти асоційованих країн та спостерігачі з 8-ми країн, міжнародні експерти розглянуть актуальні питання безпеки, зокрема і гібридні загрози з боку Росії, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Укрінформ".

«Програма сесії включає дискусію щодо загроз для Альянсу зі Сходу, а також щодо витрат на оборону країн-членів», - наголошують організатори сесії. Серед питань, які розглядатимуться у комісіях під час сесії, - виклики для міжнародної спільноти у контексті гібридних загроз з боку Росії, втручання Росії в перебіг виборів та референдумів у країнах Європи, викликів для НАТО на східному фланзі. Окрім того, обговорюватимуться також питання щодо ядерної програми Ірану, ситуації на Корейському півострові тощо.

У день завершення сесії, 28 травня, на ній виступлять генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Парламентської асамблеї Альянсу Паоло Аллі, президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький та ін. Українську делегацію на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО очолюватиме народний депутат Ірина Фриз.

Як відомо, у липні цього року в Брюсселі відбудеться саміт НАТО. Парламентська асамблея НАТО заснована у 1955 році і є консультативним міжпарламентським органом Альянсу.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: