Сподівання Кремя не збулись: Європарламент відреагував на референдум в Нідерландах

"Ми вважаємо, що вирішувати долю угоди повинні всі 28 країн Євросоюзу, а не 20% виборців однієї держави", - йдеться в заяві.

Ілюстрація: ЖЖЄвропарламент розчарований результатами виборів в Нідерландах і вважає, що 0,6% населення Євросоюзу не можуть вирішувати долю угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомили голова комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, голова комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС Андрій Пленкович і доповідач з питань України в Європарламенті Яцек Саріуш-Вольський в спільній заяві, передають Патріоти України.

"Ми вважаємо, що вирішувати долю угоди повинні всі 28 країн Євросоюзу, а не 20% виборців однієї держави, що становить 0,6% всього населення ЄС на референдумі, який має консультативний характер", - йдеться в заяві.

Також вони заявили, що голосування в Нідерландах вказує на необхідність взаємодії між владою ЄС і громадянами щодо інформування про подібні угоди. Євродепутати наголосили, що угода вже ратифікована 27 країнами, Європарламентом, Верховною Радою України, схвалено палатами парламенту і урядом Нідерландів. Нагадаємо, 64% виборців Нідерландів висловилися проти угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Один танк ЗСУ - один постріл: Опубліковано фрагмент бою, як було зупинено колону бронетехніки РФ під Урожайним

неділя, 5 травень 2024, 17:30

У районі села Урожайне Донецької області бійці 58-ї бригади ЗСУ одним пострілом із танка зупинили ворожий штурм. На позиції ЗСУ наближалися три одиниці броньованої техніки ворога, передають Патріоти України з посиланням на телеграм-канал 58-ї окремої м...

Чи дійсно Росія готує наступ на Сумщину та Харківщину: Гетьман оцінив ризики і дав прогноз

неділя, 5 травень 2024, 17:28

Військовий аналітик Олексій Гетьман вважає, що окупаційна армія Росії, попри зовнішні ознаки підготовки до наступу на Сумську та Харківську області, немає реальних ресурсів для реалізації таких планів. Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ, ...