Спонсор - Путін? Янукович сплачує за будинок в РФ готівкою по 100 тис. рублів на місяць (фото, відео)

У будинку три поверхи, також є один підземний.

Віктор Янукович. Фото: privet-rostov.ru

Будинок, в якому за твердженнями адвокатів, живе в РФ в Ростові-на-Дону екс-президент-утікач Віктор Янукович, налічує три поверхи, а вартість його оренди коштує 100 тисяч рублів на місяць, повідомляють Патріоти України з посиланням на УП.

Відповідна інформація міститься у реєстрі російської нерухомості, а також у договорі між Януковичем та орендодавцем, копії яких має "Українська правда".

Згідно з реєстром, площа будинку, який орендує Янукович, становить 490,1 квадратний метр. Кадастрова вартість станом на 18 серпня 2012 року становила 22 040 345,91 рублі.

У будинку три поверхи, також є один підземний. За російським законодавством, в разі укладення договору оренди приміщення, у реєстрі ставиться відповідна примітка про обмеження. У реєстрі така примітка датована 31 січня 2017 року згідно з договором.

Як пояснив УП адвокат Януковича Віталій Сердюк, йдеться про договір оренди, який Януковича переуклав з власником приватного будинку. Сам договір у 2017 році підписаний 2 січня 2017 року.

За словами Сердюка, Янукович укладав відповідні договори про оренду цього будинку ще з 2014 року. Однак в УП були передані копії договорів лише за 2015, 2016 та 2017 роки.

Захист Януковича стверджує, що саме ці договори вони передавали Генеральній прокуратурі.

Всі три договори підписані Віктором Януковичем. Орендодавцем є громадянин РФ Сергій Михайлович Гончаров, який разом із дружиною Іриною та 32-річним сином Михайлом прописані у будинку за адресою вул. Єременка, 81В.



Згідно з договором, щонайменше з 2015 року Янукович сплачує за оренду по 100 тисяч рублів щомісяця готівкою (близько 1730 доларів за курсом, або близько 45 тисяч гривень - УП).

Тобто, якщо виходити з того, що він знімає цей будинок з 2014 року, то він мав заплатити за нього не менше 3 мільйонів рублів, що приблизно становить маже 52 тисячі доларів.

Вартість оренди не змінювалася з 2015 року попри те, що за ці роки курс долара істотно змінювався від 56 рублів, до 78 рублів за долар у січні 2016 року, наразі у 2017 році курс повернувся до 59 рублів за долар.

"Українська правда" запитала адвокатів про місце роботи Януковича, але поки не отримала відповіді.

У договорі не вказано жодного телефона. Однак УП вдалося знайти два телефонні номери, які були закріплені за вказаним будинком та числились за Сергієм Гончаровим та його дружиною Іриною. Тим не менше, один з телефонів був вимкнений, зв’язок з іншим не встановлювався.

Орендодавець Сергій Гончаров є гендиректором ТОВ "Землестрой", яке спеціалізується на будівництві жилих і нежилих будівель. Це підприємство у 2013 році виграло три тендери – 14 мільйонів (з них оплачено 12,а потім договір було розірвано), 23,7 мільйони і 24,5 млн рублів. Роботи велися на відомому гірськолижному курорті "Красная поляна" в Сочі.

До 2010 року Гончаров був директором державного Федерального державного унітарного підприємства "Будівниче управління Північнокавказького воєнного округа Міноборони РФ". Підприємство вело діяльність, пов’язану із "забезпеченням військової безпеки". У лютому 2010 року це підприємство було ліквідовано. У січні підприємство мало заборгованість перед 296 співробітниками у розмірі 6,1 млн рублів.

Напередодні російський пропканал Лайф відвідував котеджне містечко, де Янукович нібито знімає будинок. Всередину журналістів не пустили.

Водночас російське пропвидання Комсомольська правда наводить свідчення сусідки Януковича про те, що вона його жодного разу тут не бачила.

"Все по всій країні показали! Тільки Януковича вашого тут зроду не бачили. Я цілими днями вдома сиджу, вгадала б його, будьте спокійні, сто раз по телевізору бачила. І машин важливих теж не було. Тільки такі, як ви, сновигають, спокою немає ні вдень ні вночі. Зараз викличу поліцію - відразу забудете сюди дорогу!" – обурилась мешканка 10-поверхівки, що стоїть поруч із містечком.

Крім того раніше прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко заявляв, що за вказаною адресою ніхто не проживає:

"За даною адресою ніхто не проживає, також підозрюваний Янукович не проживає. Коли ми відправили міжнародною кур'єрською службою текстовий варіант підозри, за цією адресою вийшла жінка у формі правоохоронних органів і сказала, що вона нічого не буде отримувати і Янукович тут не проживає. За даним фактом є документальне підтвердження, що Янукович там не проживає", - заявив Кравченко.

Раніше Сердюк в коментарі УП на питання, чи мешкає Янукович в цьому будинку постійно, чи ця адреса використовується лише для листування, Сердюк відповідав:

"Він постійно проживає за цією адресою, але мій клієнт багато їздить по відрядженнях. З урахуванням того, що розшуку немає, він може вільно пересуватися як по Росії, так і по світу. Він не оголошений у розшук, тому жодних обмежень немає", - сказав Сердюк.

Водночас він не відповів на питання про те, якого саме характеру ці відрядження Януковича, та куди саме він мандрує.

"Ми зустрічалися в різних місцях", - лише сказав Сердюк.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...