Справа 2 травня: Поліція викликала на допит трьох депутатів Одеської облради від "Опоблоку"

СБУ проводить обшук у депутата облради від цієї партії Сергія Червякова.

Одеська облрада. Фото: ЦВК.

Поліція викликала на допит трьох депутатів Одеської облради від "Опозиційного блоку" - Віктора Баранського, Віталія Саутенкова і Олександра Адзеленка. Про це повідомила прес-служба Одеської облорганізації партії, передають Патріоти України.

"Сьогодні о 8 ранку слідчим слідчого управління ГУНП за активної участі радикалів "Правого сектора" мені і моєму колезі Віктору Баранському була вручена повістка з вимогою з'явитися на допит... Нас доставили в управління - судячи з усього, на цілий день, щоб ми не змогли віддати данину пам'яті жертвам 2 травня", - прокоментував ситуацію В.Саутенков на своїй сторінці в Facebook.

На повістці, фото якої депутат доклав до посту, зазначений номер кримінального провадження, в рамках якого він викликаний на допит, однак що це за провадження - не відомо.

При цьому в прес-службі "Опозиційного блоку" стверджують, що депутати були викликані на допит в рамках кримінального провадження № 12014160500003700 від 02.05.2014 року, яке стосується розслідування загибелі людей в Будинку профспілок на Куликовому полі.

В.Баранський також стверджує, що йому вручили повістку за сприяння активістів проукраїнських організацій.

"По дорозі в чоловічий монастир на молебень в пам'ять про жертви трагедії мене зупинила поліція спільно з представниками радикальних організацій, чи це Правий сектор, чи Автомайдан, не зрозуміло. Вони вручили мені повістку. Людей з 15 було представників Автомайдану, вони з усіх боків заблокували машину. Вручили повістку з'явитися сьогодні о 9 ранку в слідче управління УВС області на допит у справі 2 травня", - наводить прес-служба слова В.Баранського.

За цими ж даними, СБУ проводить обшук у депутата облради від цієї партії Сергія Червякова.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...