Справа стосується керівництва: Ситник пояснив, з чим пов'язані обшуки в НБУ (відео)

Очільник НАБУ наголосив, що працівники Нацбанку зустріли співробітників його відомства і видали документи, які потрібні були детективам.

Артем Ситник. Фото:скрін відео

Обшуки у Національному банку України, які сьогодні упродовж дня проводили працівники НАБУ, стосуються керівництва НБУ. Про це в ефірі програми FACE2FACE з Тетяною Даниленко (щосереди та щоп’ятниці о 19:30 на телеканалі ZIK) заявив Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро, передають Патріоти України.

"Це справа, про яку раніше говорили і яка стосується керівництва Національного банку України", – пояснив Артем Ситник.

"Важко це назвати класичними обшуками, оскільки жодного супротиву з боку працівників НБУ щодо виконання процесуальних дій не було. Вони зустріли наших працівників і видали документи, які потрібні були детективам. Розслідування у цій справі триває", – розповів директор НАБУ.

Гість програми також розповів, на якому етапі нині перебуває ще одна гучна справа, яка стосується екс-депутата Миколи Мартиненка.

"Підозра йому на сьогодні не оголошена", – зазначив Артем Ситник та додав, що після проробленої важкої роботи нині слідство перебуває на завершальному етапі.

"На моє переконання, там є достатньо доказів, які вказують на скоєння корупційних правопорушень цілою низкою осіб. У цій справі ми перебуваємо на стадії прийняття фінальних рішень", – наголосив гість програми.

З його слів, довготривалість розслідування "справи Мартиненка" пов’язана із повільним виконанням міжнародно-правових доручень. "Зараз майже всі матеріали отримані, тому, думаю, найближчим часом, рішення будуть прийняті", – резюмував Артем Ситник.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...