Справа "Торнадо": Екс-заступник командира роти записав відеозвернення з шокуючими зізнаннями

Андрій Гороневич фактично підтвердив звинувачення, які висував їм суд.

8 квітня "торнадівцям" проголосили вирок. Фото: Гордон.

Колишній заступник командира роти "Торнадо" Андрій Гороневич випустив відеозвернення, в якому повідомив ряд резонансних фактів у справі про створення бійцями підрозділу злочинної організації, і фактично підтвердив звинувачення, які висував їм суд. Відео опублікувала в своєму Facebook журналістка Олена Лунькова, пишуть Патріоти України.

За словами Гороневича, він особисто бачив відеоролик про тортури людей на Донбасі, який показав йому, а потім виклав в інтернет, боєць Олександр Кураков (позивний "Фарт").

"Події на цьому відео відбувалися в підвальному приміщенні школи №32 (не пам'ятаю точно) в місті Привілля Луганської області. На цьому відео були троє людей, один з них був прив'язаний до спортивного снаряду під назвою "козел". Другий стояв біля голови прив'язаної людини, ще один стояв ззаду (зараз він виступає свідком і потерпілим)", - розповів екс-торнадовець.

Як повідомив Гороневич, "події розгорталися таким чином, що вони нібито записували ролик як Гіві "любить "Моторолу, а Захарченко йому допомагає".

Крім того, за його словами, на базу "Торнадо" в Привілля приїжджали люди, які не входили до складу батальйону.

"Ці люди займалися тим, що разом з комбатом Русланом Онищенком та Олександром Пугачовим (позивний" Гаммі ") спускалися в підвальне приміщення і займалися тортурами людей, які там в той час перебували", - підкреслив він.

Також він повідомив подробиці про свого колишнього товариша по службі Миколу Цукурова.

"Ця людина ніколи в складі нашого підрозділу до переїзду в Станицю Луганську не брала участі в бойових діях. Він приїхав до нас в село Орловщина Новомосковського району Дніпропетровської області за два тижні до нашого виїзду безпосередньо до Луганської області. Наскільки мені відомо, він займався економічною стороною в плані розвитку нелегального бізнесу - когось пригорнути, у когось щось відібрати. Як він сам говорив, він місцевий і все там знає", - повідомив колишній торнадовець.

Наостанок Гороневич заявив, що зробити дане визнання його змусили побоювання за життя і здоров'я своєї родини.

Як повідомляли Патріоти України, Оболонський районний суд Києва визнав ряд бійців батальйону "Торнадо" винними в створенні злочинної організації, тортурах, викраденнях людей та інших злочинах.

Суд засудив колишнього командира роти "Торнадо" Руслана Онищенка до 11 років позбавлення волі. Заступник Онищенка Микола Цукуров засуджений до 9 років позбавлення волі. Ще шість бійців отримали від 9 до 10 років в'язниці, зокрема: Данило Ляшук, позивний "Моджахед", засуджений до 10 років позбавлення волі; Ілля Холод ( "Холод") - 9 років; Максим Глєбов ( "Ахіллес") - 9 років; Микита Кущ ( "Кущ") - 9 років; Борис Гульчук ( "Бізон") - 9 років; Анатолій Пламадяла ( "Сем") - 8 років.

Микита Свиридовський, Роман Іваш, Андрій Демчук, Юрій Шевченко отримали умовний термін 5 років з відстрочкою.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали:

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...