Вбивство в Бердянську активіста "Сармата": З'явилися шокуючі подробиці про кілера, який воював на Донбасі (фото)

У мережі обурилися тому, що до справи виявилися причетні Національні дружини та Вадим Троян.

На місці вбивства у Бердянську. Фото: прес-служба нацполіції.

За підозрою у вбивстві активіста, екс-бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка ("Сармата") було затримано бійця розформованої роти "Торнадо" Артема Матюшина. Про це розповів колишній замкомроти "Торнадо" Микола Цукур на своїй сторінці в Facebook, зазначивши, що підозрюваний був дисциплінований і вміло поводився зі зброєю, передають Патріоти України.

"Це Артем Матюшин, уродженець Донецької області. У минулому проходив службу в підрозділі "Торнадо". Артем у батальйоні пройшов курс підготовки снайперів. Брав участь у бойових діях. Був дисциплінований, тверезий і вміло поводився зі зброєю. У 2015 році було затримано сім бійців "Торнадо" і командир Онищенко Руслан. Я як перший заступник командира Торнадо очолив батальйон. З особовим складом були виведені із зони АТО, в місто Боярку, Київської обл", - написав він.

За словами Цукура, з усім особовим складом проводили бесіди керівництво МВС та особисто заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян. Частина бійців перейшли до полку "Миротворець". "Артем Матюшин, Денис Зеленкін і Тарас Мовчан перейшли до полку "Азов". І не просто перейшли, а вночі завантажили спортінвентар у машину і з особистою зброєю покинули базу "Торнадо". Вранці я звернувся з рапортом особисто до Вадима Трояна про зникнення бійців і зброї. Рапорт Троян не прийняв. Сказав: що зброя у нього, і він перевів їх до підрозділу "Азов", - додав він.

Цукур наголосив, що на сьогоднішній день їх доля була невідома. Артем на сторінці в Facebook про "Торнадо" не згадує, а "постить НацДружини". У мережі обурилися тому, що до справи причетні Національні дружини та Троян.

"І знову Білецький із НацДружинамі та Трояном, чесно кажучи, не дивує, що ноги звідти ростуть. ТОРНАДОвці прямим текстом говорили, що зараз є Білецький із Боцманом. Ось і маємо", - написали в коментарях.

"Пазли сходяться. Дякуємо, Миколо, за інфу", "Аваковські тварі", "Запитайте у Білецького, Трояна, адже це його боєць, і він відповідає за нього", "Це пиз*дець. Я писав у своєму пості, не таке ще буде", "Це тільки початок", "Замнуть, повирішують. Такі висновки", "Ой хлопці, пахне ця історія ла*ном! Ой і пахне", - відзначили в мережі.



За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...