Справи кримські: Європарламент нагадав Росії про її обов'язки як держави-окупанта

Європарламент рішуче засудив рішення російської окупаційної влади заборонити Меджліс кримськотатарського народу і вимагає його негайної відміни.

Європарламент. Фото: 112.ua.

Україна вітає прийняття Європейським парламентом резолюції щодо ситуації з дотриманням прав кримських татар на території тимчасово окупованої Росією Автономної Республіки Крим. Новину передають Патріоти України.

"Важливо, що Європарламент рішуче засудив рішення російської окупаційної влади заборонити Меджліс кримськотатарського народу і вимагає його негайної відміни, вважаючи це рішення системним і цілеспрямованим переслідуванням кримських татар, політично мотивованим дією, спрямованою на подальше залякування законних представників кримськотатарської громади", - йдеться в коментарі МЗС України.

Крім того, підкреслили дипломати, в резолюції рішуче засуджується продовження практики застосування так званою владою Криму репресій щодо кримських активістів, зокрема незаконних арештів, викрадень, насильства, тортур, страти без суду і слідства, насильницького нав'язування жителям Криму російського громадянства і їх подальшого незаконного переміщення на територію Росії.

"Європарламент нагадав Росії, що вона як держава-окупант несе повну відповідальність за дотримання прав людини в Криму і повинна забезпечити належне розслідування всіх фактів їх порушення, а також допустити міжнародні правозахисні організації до здійснення відповідного постійного моніторингу", - підкреслили в МЗС України.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...