Справи закарпатські, або Щось у Дунаї здохло: Угорщина підкорилася вимогам України

Мова йде про посаду так званого уповноваженого з питань Закарпатської області.

Павло Клімкін. Фото:УНІАН

Угорщина на вимогу Києва змінить назву посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області. Про це в своєму Twitter в п'ятницю повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, зазначають Патріоти України.

"Почав ранок з розмови зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Угорці нас добре почули і змінюють назву свого уповноваженого "по Закарпаттю", - повідомив міністр.

Також Клімкін зазначив, що конструктивна співпраця з інших питань триває.

Раніше в МЗС України розкритикували Будапешт за рішення створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області. У МЗС також заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну угорському уповноваженому, якщо назва його посади не буде змінена.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...