​Справжній союзник ІДІЛ: Авіація росіян допомогла "Ісламській державі" отримати перемогу над сирійськими повстанцями

Після російських бомбардувань ісламісти змогли вибити повстанців із кількох сіл у двох сирійських провінціях. Попутно росіяни розбомбили цивільні об’єкти, є нові жертви через жінок та дітей.

Потужні російські бомбардування міста Сура в провінції Дераа і позицій "Вільної сирійської армії" у сільській місцевості на півночі Алеппо дозволило терористам "Ісламської держави" здійснити наступ і вибити повстанців із низки сіл у цьому районі. Про це повідомляє сайт "Сирійської коаліції", зазначають Патріоти України.

Російські авіаудари також були спрямовані на середню школу і електрогенератор в місті Джіср-еш-Шугур, в результаті чого є жертви серед цивільного населення. Ще росіяни бомбардували села у провінції Ідліб.

Загалом за учорашній день місцеві Координаційні комітети документально зафіксували загибель 81 особи, убитої силами режиму Асада та його созників. Багато людей були убиті саме росіянами. Серед жертв – 5 дітей і 6 жінок, ще 3 людини померли під тортурами в тюрмах Асада.

Представник опозиції Фуад Аліко заявив, що російські удари по мирних мешканцях та цивільній інфраструктурі зумовлює подальше поширення хаосу і нестабільності та допомагає ісламістам. Аліко зазначив, що знищення інфраструктури посилює страждання сирійців, і є воєнним злочином, який передбачає покарання за міжнародним правом.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...