Спрут роспропаганди: Штаб Еммануеля Макрона звинуватив РФ у втручанні в передвиборну кампанію у Франції

Центральні ЗМІ РФ, Russia Today і Sputnik, які належать кремлівській пропаганді, займаються поширенням у Франції неправдивої інформації, розповсюджуючи наклепи на більшість кандидатів і виказуючи підтримку Марін ле Пен.

Марін Ле Пен і Еммануель Макрон. Фото:РБК-Украина

Команда кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона стурбована тим, що їхній шеф, який є одним з найімовірніших претендентів на перемогу в президентських перегонах цього року, став обʼєктом фейкових новин і дезінформації РФ, яка втручається у виборчу кампанію. Про це пише французьке видання Le Parisien, передають Патріоти України за матеріалами Європейської правди.

"Сьогодні ми повинні дивитися на факти. Центральні ЗМІ РФ, Russia Today і Sputnik, які належать російській державі, займаються поширенням завідомо неправдивої інформації (про Макрона. – Ред.). Потім новину повторюють, цитують і це впливає на наш демократичний спосіб життя", – сказав генеральний секретар руху "Вперед!" Рішар Ферран.

В якості прикладу він наводить розповсюджені цими ЗМІ "чутки", що Еммануель Макрон під час своєї поїздки до Лівану нібито винаймав житло "за рахунок платника податків" у посольстві Франції.

Тому представник Макрона звернувся до влади Франції з проханням розглянути подібного плану випадки, "щоб гарантувати, що не буде жодного втручання іноземних держав у наш демократичний процес".

Якщо Ферран відмовився говорити, що Росія працює над поразкою Еммануеля Макрона, то речник руху вже заговорив про необхідність проведення публічних слухань в Сенаті з цього питання.

"Цих два сайти за кілька тижнів розповсюдили наклепи про кількох кандидатів, в тому числі Еммануеля Макрона, і виказують підтримку Марін Ле Пен. Росія… втручається у французьку передвиборну кампанію з виборів президента, і це ненормально", – наголосив Бенджамін Гріве, прес-секретар руху "Вперед!".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...