США полюють за російською військовою технікою, викраденою ІДІЛ в Сирії, - WSJ (відео)

Російсько-асадівські війська покинули в Пальмірі мінімум 13 танків, 4 гаубиці, "Шилку", БТС, 2 БМП, 1 БТР, багато іншої техніки та озброєння.

Бойовики ІДІЛ захопили в Пальмірі засоби ППО. Фото: Твіттер.

Американські військові в Сирії намагаються виявити і знищити російське озброєння, яке було захоплене екстремістами «Ісламської держави», коли бойовики відбили Пальміру у підтримуваних Москвою сил сирійського режиму. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Кореспонденти Бен Кеслінг і Гордон Луболд пишуть: «Співробітники Пентагону стверджують, що «Ісламська держава» захопила військову техніку, в тому числі зенітний комплекс С-125, в якому використовуються розроблені в Росії ракети, здатні збивати літаки на висоті приблизно 16 тис. футів».

Джерела у військовому відомстві додають, що американські літаки зазвичай оснащені системами, що дозволяють уникати зіткнення з такими засобами ураження, і бойовики не вміють поводитися з цим комплексом.

За даними Пентагону, техніка була захоплена на військовому аеродромі Тіяс між 11 і 13 грудня. «Ісламська держава» захопила велику кількість західних бронемашин, артилерійських знарядь та іншої зброї, коли угруповання вторглося в Мосул в Іраку в 2014 році», - зазначають також автори статті.

В Пентагоні повідомили, що сили міжнародної коаліції знищили 14 танків, захоплених ІДІЛ біля Пальміри.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...