Стало відомо, коли ЄС скасує візи для України, - іноЗМІ

Однак для цього треба буде виконати низку вимог.

ЄС. Фото: ЖЖ

Євросоюз планує скасувати візи для України та Грузії в 2016 році. Про це пише німецьке видання Die Welt з посиланням на дипломатичне джерело в Брюсселі, повідомляє Дзеркало тижня,передають Патріоти України.

"Безвізовий режим для обох країн буде застосовуватися з середини 2016 року", - сказав співрозмовник. Повідомляється, що 15 грудня Єврокомісія надасть звіт, в якому буде позитивно оцінений хід виконання Україною і Грузією умов для скасування віз.

Однак видання зазначає, що Україні до весни 2016 року необхідно буде поліпшити роботу в деяких сферах, зокрема, у боротьбі з корупцією. Уточнюється, що скасування візового режиму для грузинів та українців передбачає дозвіл на перебування в ЄС упродовж трьох місяців протягом півроку.

Однак працювати в одній з країн Євросоюзу буде заборонено. Нагадаємо, вчора глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що українці в 2016 році зможуть їздити до Євросоюзу без віз.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...