Стало відомо, кому Трамп доручив контролювати виконання закону про санкції проти РФ

Такі повноваження президент США надав Рексу Тіллерсону.

Рекс Тіллерсон і Дональд Трамп. ілюстрація:ТВ Центр

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп делегував держсекретареві Рексу Тіллерсону свої повноваження щодо виконання санкцій щодо Росії за агресію проти України. Про це йдеться в меморандумі, опублікованому на сайті Білого дому, передають Патріоти України.

Зокрема, глава Держдепу США отримав функції та повноваження в рамках виконання Акту про протидію супротивникам Америки через Закон про санкції 2017 року, Закон про підтримку свободи України від 2014 року і Закон про підтримку суверенітету, цілісності, демократії й економічної стабільності України від 2014 року.

Крім того, Тіллерсон у згоді з главою Міністерства фінансів США Стівеном Мнучіном контролюватиме виконання санкцій щодо Північної Кореї.

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...